Észak-Amerika, 10. nap: egy Nagy-tó

A mai napra különleges programunk volt. A délelőttöt levelezéssel, telefonálással és egyéb munkákkal töltöttem, majd ebéd után elindultunk a Michigan-tóhoz, hogy Billék tágabb családjával találkozzunk ott.

Már amikor Chicagoba repültem, a gépből akkor is látszott, hogy ez a tó óriási. Azonban amikor utánanéztem a méreteinek, akkor esett le az állam. Ennek a tónak a területe kétharmada Magyarországénak! Legmélyebb pontján majdnem 300 méter.

Amikor megérkeztünk a partra, azt hittem, hogy a túloldalt látom. Bill megnyugtatott, hogy nem, a tó 190 km széles (kb. Budapest-Miskolc távolság) és 500 km hosszú, tehát nincs esélyem, hogy átlássak a túlpartra. Ez a Nagy-tavak közül az egyik, ráadásul nem is a legnagyobb.

A nagyságtól eltekintve azonban a part akár a Balatonon is lehetett volna. A széle nem volt úgy lebetonozva és kövekkel “kirakva”, mint a Balaton, de az érzés hasonló volt. A levegő elég meleg volt, a víz azonban hűvösebb 20-22°C körül. Mindenesetre jól esett belemenni.

Azon túl, hogy az én kedvemért jöttünk ide, egy ünnepibb hangulata is volt a találkozónak, hiszen holnap (vasárnap) lesz az Apák napja, amit itt, Amerikában elég komolyan vesznek. Ott volt Bill és két testvére, a családjaik és a szüleik. Már írtam korábban ezeknek a többgenerációs keresztyén családoknak az összetartó erejéről, és ez a mai nap is ezt erősítette bennem. Egyúttal bátorított és buzdított, hogy tényleg figyeljünk jobban oda a vérszerinti családunkra (ha nem tennénk/tettük volna), még akkor is, ha hit dolgában nem járunk egy úton. Isten mellénk rendelte őket, felelősek vagyunk ezekért a kapcsolatokért. Ahogy tőlünk kéri, szeressük és tiszteljük nemcsak szüleinket, hanem testvéreinket, és más hozzátartozóinkat is.

Most ennyivel zárom, illetve pár képpel és videóvalvideóval, amit a nap során készítettem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s