USA, 2019. március 9.: Egy harmincórás nap

Sokszor kívánjuk, hogy a nap bárcsak ne csupán 24 órából állna. Ha némi csalással is, de ma ez megadatott nekem. Korán, 6:30-kor indult a repülőgépem Budapestről, hollandiai átszállással Atlantába, majd onnan Greenvillebe. 17 órát utaztam, mégis 17:30-ra érkeztem meg – nyilván az időzóna miatti hat óra „nyereséget” beleszámolva. Így mindenesetre sok minden belefért a napba, bár ha onnan nézzük, hogy az amerikai idő szerint tegnap este 10-kor keltem, éjfél után indultam, és esti időben fekszem le – már talán más fényben tűnik egy ilyen nap. 😊

Ám a lényeg az, hogy hála Istennek megérkeztem Greenville-be. David és Vickie fogadott nagy szeretettel, autentikus „déli” módon: barbecue-val. (A sütögetés közben elmondták, hogy Erdélyből hazajövet kísérletezték ők miccsel is, csak a formázás ment nehezen. De a végeredmény jó lett, majd vesznek elő nekem is, és megkóstolhatom. 🙂 )

A vacsora után elég sokat beszéltünk a családi helyzetükről, hogyan próbálnak bizonyságot tenni gyerekeiknek és rokonaiknak. Mindeközben Vickie mondott egy mondatot, ami megragadta a figyelmemet. Arról beszélt, hogy bár korábban is vallásosak voltak, megtanították a bibliai történeteket gyerekeiknek, de mivel nem voltak megtérve, nem Krisztus állt a középpontban. Egész pontosan így fogalmazott: „Beszéltünk nekik a jó Istenről, de nem a teljes Istenről.”

Elgondolkodtam, hogy mennyire fontos ez a különbség. Gyerekeinknek, a környezetünknek beszélhetünk Istenről és Jézusról. De vajon nem egyhangú képet közvetítünk-e? Milyen Krisztust ismernek meg a mi életünkből: a jót, a szeretőt, a szigorút, az igazságosan büntetőt? És mit tehetnénk, hogy mindezek összessége is jellemeze az általunk adott képet? A teljes Krisztust közvetítsük az emberek felé. Ahogy az Úr Jézus is mondta: mindannak megtartására tanítsátok őket, amit én parancsoltam nektek.” (Mt 28:20)

Holnap vasárnap. Áldott Úr napját, építő istentiszteletet és szerető testvéri közösséget kívánok. Holnap este remélhetőleg majd egy vasárnapi beszámolóval jelentkezem.

Pár elmaradhatatlan utazós képet csatolok: repülőkről, tájakról, apró érdekességekről.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s