USA, 2019. március 14.: Konferenciázó magyarok

A mai nap a Ligonier konferenciáról szólt. Ez egy rendkívül feszes két és fél nap, reggel 8-tól este 8-ig, hat nagy előadással és 3-4 választható szekcióval. Mint mondták, célzottan tervezik ilyen zsúfoltra, hogy mindenki találjon megfelelő témát – de ez nem azt jelenti, hogy mindegyiken részt kell venni. A mai napon ugyan ezt tettem, de a holnapinál már válogatok. Talán a legjobb ezt egy büfévacsorához hasonlítani: mindenből lehet választani, de talán bölcsebb, ha az ember figyelembe veszi a kapacitását.

Ismét nagyon késő van, így inkább újra csak képeken keresztül beszélek – a nap nagy élményét is azok meséljék el helyettem. Viszont amit le kell írnom, az két, pontosabban három dolog. Egyrészt, olyan lélekvidámító volt, ahogy a mai előadások újra és újra Isten nagyságára, fenségére és szépségére emelték a tekintetet, és emberi szavak vagy bölcsességek helyett a mi szerető Urunk mérhetetlen gazdagságával nyűgöztek le. Ez minden igehirdetés célja, ami által Isten bölccsé tesz minket a megtérésre.

Másrészt, volt egy rendkívül jó előadás Albert Mohlertől az élet szentségéről, ami az abortusz szörnyű témáját járta át alaposan. Magam is nagyon nehezen foglalkozom ezzel a témával, annyira elszörnyeszt, megrémít és felzaklat. Mégis szükség van hallani róla, éppen ezért angolul tudóknak nagyon ajánlom – rendkívül jó áttekintést ad arról, hogyan jutottunk ide, ahol most vagyunk. Elsősorban amerikai nézőpontból, de ez nem tér el gyökeresen a miénktől.

A legjobbat pedig a végére hagytam. Sinclair Ferguson Isten szentségéről és mérhetetlen nagyságáról beszélt Ézsaiás és János apostol látomásának összehasonlításán keresztül (Ézs 6 ill. Jelenések 4-5). Az egyik legjobb igehirdetés volt, ami valaha is hallottam. Ha valaki tud angolul, teljes lelkesedéssel ajánlom.

Ezek után pedig jöjjenek a képek.

Illetve álljon itt pár videó a közös éneklésekről: hangszeres kísérettel ill. anélkül.

https://photos.app.goo.gl/9tJ9ocMxnSadzMHFA

https://photos.app.goo.gl/c2UM4FrmKhv6kKDE6

https://photos.app.goo.gl/Yv8TUZAQzujTDsxm9

(Boldogan jelentem, hogy a tegnapi repülőgépes játékra érkezett jó megfejtés, a megígért ajándékot a legközelebbi találkozás alkalmával átadom. 🙂 )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s