USA, 2019. március 18.: Útközben beszélgetve

Ma főleg utaztunk. New Jerseyből a repülőtérre, onnan repülővel Chicagoba, ahonnan pedig kocsival Wisconsin felé. Az úticél egy harmadik gyülekezet (Netherlands Reformed Church), ahol holnap fogunk beszélni.

Délelőtt igyekeztem az emailjeimet átnézni, már napok óta nem volt rá idő. Délután pedig Raymonddal, a kísérőmmel beszélgettünk az utazás közben. Így kicsit jobban beláthattam ezeknek a holland hátterű gyülekezeteknek az életébe. Nagyon széles a spektrum. A felekezetek, amelyekkel általában nekünk kapcsolatunk van közülük, a nyitottabb, evangélium-központúbb, jó értelemben vett ökumenikus gyülekezetek. Akik látják, hogy Krisztus evangéliumának terjesztésében szükség van testvéregyházakra, partnerekre, munkatársakra – még ha nem is mindenben látunk ugyanúgy. Ha van egy alap, amiben egyetértünk – és legyen ez a református teológia -, akkor az azon túli dolog nem kell közénk álljon, hogy társuljunk valamilyen módon Isten országának terjesztésében. Azonban vannak felekezetek – vagy gyülekezetek -, akik máshogyan gondolkodnak. Akik zártak, és nem akarnak engedni apróbb kérdésekben sem: hogy milyen bibliafordítást használnak; hogy az asszonyok befedik-e a fejüket; hogy milyen ruhát vesznek fel az emberek vasárnap stb. Szomorú ezt az elkülönülést látni, hiszen olyan időben élünk, ahol a testvéri összefogásra, az Isten igéjére épülő ökumenére, testvéri közösségre nagy szükség van.

Következzenek a képek, és két videó: az egyik egy repülőgép beszállásra való felkészítéséről (nekem nagyon érdekes volt látni, remélem, nektek is), a másik pedig a chicagói leszállásunkról (itt a figyelmesebbek észrevehetik egy felünk egy időben, párhuzamos pályán leszálló gépet is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s