Újraindítás – avagy élet a kegyelem tempójában (D. Murray)

“…Ezért volt szükség a vérrögökre. Isten a véremen keresztül üzent, hogy: STOP!.”
 – Újraindítás – David Murray (Reset: Living a Graced-Paced in a burnout culture)

Keresztyén életünk során sokszor megkapjuk azt, hogy Stop. Néha észre sem vesszük és haladunk tovább anélkül, hogy tudomást vennénk a minket körülvevő Lassits/Állj “tábláinkról”. Mégis amikor naponta közlekedünk figyelmesen követjük a minket szabályozó közlekedési táblákat. 
De vajon mennyire veszed észre azt amikor Isten benyomja a Stop gombot? Mész tovább anélkül, hogy tudomást vennél róla, vagy nem tulajdonítasz nagy jelentőséget ennek a jelzésnek. 

A könyv szerzője – David Murray – arról ír, hogy Ő miként élte meg a kiégést, hogy kezelte és hogyan ismert fel Isten figyelmeztetését. Felismerni és főleg elfogadni azt a tényt, hogy igenis az életünket a rohanás, a munkamánia, a kegyelmi eszközök elhanyagolása, a mozgáshiány és a nem megfelelő pihenés jellemezi.
De vajon téged is jellemeznek ezek? 
Amikor elkezdtem olvasni azt hittem, hogy nem fogok semmi újat, semmi olyant találni ebben a könyvben ami rám lenne jellemző. Hiszen dolgozok, de nem kimerülésig. Időt fordítok a családra, a barátokra, járok rendszeresen alkalmakra, imádkozok. És mégis megítélt Isten ezen az íráson keresztül. Mint kiderült nagyon, de nagyon kevés időt töltök el azzal, hogy Istent mégjobban megismerjem és közelebb kerüljek hozzá.
Rájöttem, hogy az életemből hiányzik a csendesség – az a fajta csendesség amikor csak Istennel és az Ő megismerésével foglalkozok. Érzem, hogy az Isten felé való viszonyom eléggé hadilábon áll és ezzel kezdeni kell valamit. 

Mindezek fényében eldöntöttem, hogy elolvasom és azzal a vággyal és lelkülettel, hogy Isten legyen az aki majd felhasználja és megváltoztatja a kemény és kimerült szívemet. 
A következőkben részről részre összefoglalom, hogy miről is szól ez a könyv, hogy kedvet csiholjak az elolvasásához mindazon férfiaknak – de nem csak nekik – akik készek arra, hogy Isten megítélje és elkezdje megreformálni a szivüket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s