3. Állomás : pihenés – az alvás teológiája

Ti mennyit szoktatok pihenni? Nem, nem. Nem arról a pihenésről beszélek amikor leülünk a gép elé és a youtube-ról a netflixre és onnan majd a facebook-ra vándorolunk, ölünkben egy zacskó chips-el.
Itt most az alvásról beszélek. Hiszen életünk 30%-át alvással töltjük.
Az állapotfelmérés után a javítás szakaszába léptünk és ez az alvással kezdődik.

Meg kell állnunk és pihennünk kell. Sokszor azt hisszük nekünk erős férfiaknak nem kell alvás vagy elég egy kevés is. DE NEM ÍGY VAN EZ!

Vajon a te alvásod miről beszél? A kialvatlan szervezetnek következményei vannak és ezt komolyan kell venni.
Melyek lehetnek ezek: testi következmények, sportolást érintő következmények, intellektuális következmények, érzelmi következmények, társadalomra gyakorolt következmények, pénzügyi következmények, erkölcsi következmények, lelki következmények, a szolgálatot érintő következmények.
Olvassuk ezeket végig figyelmesen és rájövünk mennyire is fontos a megfelelő alvás. DE, hogy senki ne riadjon vissza, a szerző ad jó néhány olyan tanácsot, amivel segithetünk kialakitani a megfelelő és pihentető alvást az életünkben.
Ilyen pld.: ismeret, önfegyelem, napirend, médiaböjt – ez egy érdekes gondolat, családi együttmükődés, testmozgás, elégedettség, hit, lelkigondozás, alázat, rendkívüli időszakok, szundikálás, alvásspecialista.

A végére hadd idézzek egy gondolatot a szerzőtől:
“…az alvás a megváltást szimbolizálja. Mit teszünk alvás közben? Semmit! Ezért is szemléltette Jézus a pihenéssel a megváltást. “Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek”.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s